Wat kun je doen tegen een vochtarme huid

Factoren die dehydratatie veroorzaken.

Een gezonde huid komt minder vaak voor dan je denkt. Invloeden zoals klimaat, UV-stralen, stress en verkeerd productgebruik kunnen ervoor zorgen dat de beschermlaag van de huid verstoord raakt en vocht verliest. Hieronder de vier belangrijkste oorzaken van dehydratatie:

 • 1: Leefstijl

  Het eten van te weinig essentiële vetzuren, overmatig alcolhol- en cafeïnegebruik en langdurige periodes van stress kunnen factoren zijn die ervoor zorgen dat de huid uitdroogt.
 • 2: Lichamelijke factoren

  Het lichaam bestaat voor 60-70% uit water. Slechts het verliezen van een klein percentage hiervan kan al leiden tot dehydratatie. Lichamelijke oorzaken, zoals veroudering, hormonen en ziekte kunnen hier invloed op hebben.
 • 3: Omgevingsfactoren

  Centrale verwarming, UV-stralen, temperatuurschommelingen en klimaat kunnen ervoor zorgen dat er te veel vocht aan de huid wordt onttrokken. De huid kan daardoor trekkerig en strakgespannen aanvoelen.
 • 4: Verkeerd productgebruik

  Het gebruik van producten met agressieve en/of irriterende ingrediënten kan de huidbescherming beschadigen. Hierdoor gaan huideigen vetstoffen verloren en is de huid minder goed in staat om vocht vast te houden en zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Kijk eens bij onderstaande dermalogica producten die een gedehydrateerde huid kunnen helpen: